Dagboek Cor Appel uit Spanbroek in Huis van Oud

WOGNUM/SPANBROEK – Cor Appel (1924-2002) uit Spanbroek werd in 1942 als 18-jarige tewerkgesteld in Duitsland. Over die periode (juli-december 1942) hield hij een dagboek bij. Cor werd in Duitsland opgeleid tot bankwerker/lasser maar hij vluchtte vanwege de bombardementen en de honger.

Het dagboekje kwam pas jaren na zijn overlijden tevoorschijn. Het is opgeknapt en opnieuw ingebonden en de tekst is gedigitaliseerd.

Antoon en Ria Appel, kinderen van Cor, besloten het originele dagboek een veilige plaats te geven in het Westfries Archief. Daar werd het in dank aanvaard maar eerst krijgt het boekje tot en met eind september een plaats op de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in het museum Huis van Oud in Wognum.

Het originele dagboek wordt zondagmiddag 18 juli om 13.30 uur door een vertegenwoordiger van het Westfries Archief overhandigd aan Ina Broekhuizen van de Beheercommissie van het museum.