Weerbericht West-Friesland 28 juni, in de ochtend zonnig, vanaf de middag toenemende kans op (onweers)buien

WEST-FRIESLAND – Vanochtend schijnt de zon geregeld en is het op de meeste plaatsen droog. In de zuidelijke helft komen eerst mistbanken voor, maar deze lossen snel op. Vanmiddag trekken van het zuiden uit enkele regen- en onweersbuien over het land. Naarmate de buien noordwaarts bewegen worden de buien actiever, waarbij er vooral in het midden, oosten en noordoosten plaatselijk hagel en windstoten mogelijk zijn.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Lokaal kan er opnieuw veel neerslag in korte tijd vallen. Tussen de buien door is de zon ook geregeld te zien. In de loop van de middag wordt het van het zuiden uit weer droog. De maxima lopen sterk uiteen. Aan de Zeeuwse kust wordt het niet warmer dan 18°C, in het oosten en noordoosten kan het nog ca. 28°C worden. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost maar wordt geleidelijk veranderlijk.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en is er lokaal kans op een bui. Met minima van 16 of 17°C is het een zwoele nacht. De wind is zwak en draait naar een overwegend zuidwestelijke richting. In het noordwesten en het Waddengebied staat een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind.

Dinsdag overdag is het bewolkt en ontstaan er geleidelijk enkele buien. In de middag kunnen deze met name in het oosten en zuidoosten lokaal gepaard gaan met onweer en hagel. In de avond neemt het aantal buien af. De maxima liggen tussen 17°C op de Wadden en lokaal 25°C in het oosten. De wind draait naar richtingen tussen noord en noordwest en is in de kustgebieden en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, landinwaarts matig. (Bron: KNMI)

Let op!!! Onweer is niet te voorspellen, daarom geeft het KNMI code geel voor de gehele provincie Noord-Holland. Hou gewoon de radar of de lucht goed in de gaten.. Onweer kan namelijk ineens ontstaan..

 

Reageer op dit onderwerp