Geen kunstgras maar een grasveld waar menig hoofdklasser jaloers op zal zijn.

HEM – Voetbalclub “De Valken” heeft niet, zoals andere amateurverenigingen, gekozen voor een kunstgrasveld maar een natuurlijk grasveld. Met daarbij 24 verzonken sproeiers. Die het veld besproeien bij droog weer. Met water komt uit de achterliggend “kanaal” De Kaapslootwaterlozing, die indirect in verbinding staat met de Markermeer. Dus water genoeg. Het enthousiaste jonge bestuur heeft een fantastisch complex neergezet t.b.v. voetbal en handbal. Het paviljoen is een lust voor het oog, met mooie ruime kleedkamers en ruime kantine.

Wij gaan niet voor de top, maar willen dat de jeugd en ouderen aan een goede sportbeoefening kan doen”. De voetbaltak bestaat al 91 jaar en de hoogst behaalde klasse was in 1993 en ’94; De 2e klasse. Daarna ging het steeds een trapje lager met een opleving in 2005 toe zij promoveerde naar de 3e klasse. In 2008 daalde zij zelfs af naar de 5e klas. Vanaf 2012 draait de hoofdmacht mee in de top van de 4e klas, met bijna een kampioenschap in 2018. De afgelopen seizoenen werd er weinig gevoetbald en ging het ook niet echt voortvarend. Toch heeft de club de corona perikelen overleefd, door een goed en zuinig beleid te voeren.

Het trainersduo Gert Feld en Remco Wachter hebben het stokje overgenomen van René Bierdrager. “Het ontbreekt ons aan een scorend vermogen”, aldus Gert Feld. Met een fantastisch nieuw veld is er misschien hoop op promotie, als Corona niet opnieuw roet in het eten gooit. We vroegen aan de verantwoordelijke bestuurder Timo Groot en hoofd onderhoud Jaap Laan hoe blij zij zijn met het nieuw aangelegde veld.

Reageer op dit onderwerp