Weerbericht West-Friesland 26 juni, vrij veel bewolking, mogelijk vanavond kans op een (onweers)bui

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er vooral in het westen vrij veel bewolking. In het zuidwesten en westen regent het af en toe, elders is het aanvankelijk overwegend droog met geregeld zon. In de loop van de dag komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Wel ontstaan er stapelwolken, die in de middag vooral in het noorden en westen plaatselijk kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui.

Doordat de buien zich niet snel verplaatsen kan er lokaal veel neerslag in korte tijd vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C vlak langs de kust tot lokaal 25°C in het zuidoosten, bij een zwakke en variabele wind. In de avond wordt de wind noordoostelijk.

In de nacht naar zondag doven de buien uit en klaart het breed op. Het koelt af naar ongeveer 15°C. De wind draait van noordoost naar oost en is zwak tot matig.

 

Reageer op dit onderwerp