Huis van Oud opent op 4 juli

WOGNUM – Op zondag 4 juli opent het Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk in Wognum de deuren weer! De tentoonstelling 75(+1) jaar Vrijheid in Westfriesland is te bezichtigen, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

In de maanden juli, augustus en september is het museum open op de zondagmiddagen van 14 tot 17 uur, alsook tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september. Er worden echter geen evenementen op de eerste zondagen georganiseerd.

Vrijwilligers maakten in juni het huisje en de stallen schoon. Daarna is op de stallen de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog ingericht. De basis hiervoor vormen negentien informatieborden omlijst met voorwerpen, foto’s en papiermateriaal. Ook is een verkorte film te zien met interviews die werden gehouden in 2005.

Cor Baas, Simon Bleeker, Tiny de Boer, Niek en Lies Commandeur-Machtel, Alberdien Ruyter, Jaap Schipper en Jan Schouten vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken onder meer over het neerstorten van vliegtuigen in Wognum en Wadway, de droppings aan de Zomerdijk en de razzia in Wognum maar ook over gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

Op het ruime erf wordt koffie, thee en krentenmik geserveerd.

Museum Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33 Wognum

Tentoonstelling: 75(+1) jaar Vrijheid in Westfriesland

Geopend zondagmiddag 14-17 uur, tot en met 26 september

Entree € 1,-

Koffie/thee en Westfriese krentenmik € 2,50.

Reageer op dit onderwerp