De Rechtbank in Alkmaar

Dakloze inwoner Opperdoes/Hoorn opnieuw veroordeeld na jarenlange stilte

OPPERDOES/HOORN – De 35-jarige Sander van B. uit Hoorn en Opperdoes moest zich dinsdagmiddag voor de politierechter in Alkmaar verantwoorden voor een vermeende mishandeling, vernieling en bedreiging na jarenlang uit het zicht van politie en justitie te zijn gebleven. Van B. werd door justitie verdacht van een bedreiging met een mes, mishandeling door te slaan met een badslipper en het vernielen van een telefoonhoesje.

De Horinees verbleef op 1 april in een opvang van het Leger des Heils in Hoorn. Hij was kort daarvoor zijn huis uit gezet, en had volgens de hulpverleners ’s nachts rondgeslopen. Ze wilden hem een blaastest laten doen, maar Van B. weigerde en wees met een mes naar de hulpverleners. Daarnaast zou hij op 21 november de buurvrouw hebben aangevallen met een badslipper. De vrouw verklaarde daarna een hersenbloeding te hebben gehad, en suggereerde dat het gedrag van Van B. veel negatieve invloed op haar leven heeft gehad. Dat zou wel zijn verbeterd sinds Van B. is verhuisd.

Door de mishandeling viel ook haar telefoon, waardoor het hoesje beschadigde. Van B. was bij aanvang van de zaak al zichtbaar geïrriteerd, en stelde totaal niet van plan zijn om een boete te betalen of mee te werken aan een werkstraf. De officier van justitie vroeg om vrijspraak van de mishandeling, omdat de buurvrouw wisselend verklaarde over pijn. Hij eiste een gevangenisstraf van een maand. Advocaat Terlingen vroeg om rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van zijn cliënt.

De politierechter besloot Van B. een week cel op te leggen. Daarnaast moet hij ruim 30 euro betalen voor het telefoonhoesje dat hij vernielde.

Reageer op dit onderwerp