Ze zijn er weer, de riviercruisschepen in Medemblik

MEDEMBLIK – Medemblik onthaalde maandagmorgen 21 juni als eerste IJsselmeerhaven het eerste rivercruiseschip van dit jaar. Via de schipper heetten wethouder Nederpelt van Economische Zaken en directeur Stadshavens Kirschbaum alle passagiers welkom. De MS Alina vertrok op 20 juni uit Amsterdam en maakt een rondreis door Nederland en België. Na Medemblik vaart de MS Alina door naar Rotterdam om via België weer naar Keulen te varen. De gasten zagen uit naar het bezoek aan Medemblik met al haar bezienswaardigheden. Om 9.00 uur meerden ze aan bij de cruisesteiger achter het Stadsmuseum in Medemblik; vanwege de regen een half uur later dan gepland.

Terugkeer van het toeristenseizoen

Ivonne Kirschbaum en wethouder Harry Nederpelt overhandigden een echte Medemblikse krentenmik van bakkerij Raat. Nederpelt: “Medemblik is trots dat hier in West-Friesland het eerste riviercruiseschip als eerste de haven van Medemblik aandoet. Het is een teken dat het toeristenseizoen weer langzaam terugkeert naar het oude niveau. We hebben als gemeente een mooi toeristisch programma ontwikkeld dat recht doet aan het rijke aanbod van de uitbaters en ondernemers in ons prachtige vestingstadje. Totdat, in verband met corona alle attracties weer open zijn, bieden we een stadswandeling door ons oude stadje aan, een wandeling die hopelijk naar meer doet smaken!

Met enthousiasme is een compacte stadswandeling door de passagiers ontvangen. De Bonifaciuskerk is één van de vele hoogtepunten op de route. Medemblik ziet met veel genoegen de passagiers van de rivercruiseschepen komen en hoopt dat men geniet van de gastvrijheid.

Vanaf 26 juni geldt er geen maximale groepsgrootte meer en gaan alle toeristische attracties open. Dit is stap 4 van het Openingsplan van het Rijk.

Foto: Wethouder Harry Nederpelt overhandigt de Medemblikse krentenmik.

Reageer op dit onderwerp