Mara Slippens tweede tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi

SPANBROEK – Mara Slippens deed samen met Sam van der Hilst uit Nieuwe Niedorp mee aan het Olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam. Voor beide turnsters van TopTurnen West uit Hoogwoud was het weer voor het eerst sinds lange tijd dat de beide dames weer in actie mochten komen.

Waar de senioren turnsters streden voor één van de vier tickets voor de Olympische Spelen in Tokyo mochten de junioren van Nederland ook meedoen tijdens dit spannende toernooi. Zowel Mara als Sam, beiden lid van de Jong Oranje Selectie van Dutch Gymnastics konden zich sinds maart vorig jaar zich eindelijk weer eens vergelijken met de rest van de junioren vanuit het hele land.

De werklust van de dames tijdens de afgelopen maanden vertaalde zich voor Mara in een zeer stabiele wedstrijd met een mooi uitgevoerde vloeroefening waarbij er lovende woorden werden gesproken vanuit de commentatoren, waaronder Céline van Gerner, over de moeilijkheid en uitvoering tijdens de livestream. Alle oefeningen samen resulteerde uiteindelijk in een zilveren medaille tijdens het corona-proof georganiseerde toernooi waar ook weer publiek bij aanwezig was.

Imponeren

Sam ging wat minder voortvarend van start, maar wist op het toestel brug te imponeren met een strak uit gevoerde oefening. Op het toestel met ongelijke leggers behaalde zij de tweede scroe. Het volgende meetmoment vindt zaterdag 26 juni plaats op dezelfde locatie in Rotterdam, waar Sam de ervaringen van afgelopen weekend meeneemt en opnieuw wil knallen.

Op de foto: Een trotse Mara Slippens die de zilveren medaille pakte (Foto aangeleverd)

Reageer op dit onderwerp