Politieke training voor vrouwen uit de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Stichting Stem op een Vrouw biedt de de eerste ‘Politieke Entree’ training aan voor vrouwen uit de gemeente Medemblik. In deze training maken maken vrouwen die maatschappelijk betrokken zijn kennis met de lokale politiek. Het doel: meer vrouwen enthousiasmeren om politiek actief te worden.  

Het percentage vrouwen in gemeenteraden blijft gemiddeld rond de 30 procent hangen. Met deze training zet stichting Stem op een Vrouw zich in om daar een positieve verandering in te brengen. Politieke Entree vindt plaats op zaterdag 26 juni, om 14.00 uur online.

Training Politieke Entree

Het is een unicum omdat het de eerste training is die de stichting speciaal voor gemeenten en provincies aanbiedt. De gemeente Medemblik is de eerste gemeente van Nederland waar deze training beschikbaar is.

Ontstaan van dit project

Politieke Entree is een project van Stichting Stem op een Vrouw en is gericht op vrouwen die maatschappelijk betrokken zijn en interesse hebben in politiek maar de stap naar de politiek nog niet maken. Om hen aan te moedigen om de stap naar politiek te zetten, is project Politieke Entree ontstaan; een training die zich volledig richt op vrouwen uit de gemeente en laat hen kennismaken met lokale politiek.

Over de training:

In deze training leer je meer over hoe de lokale politiek werkt, is er ruimte voor persoonlijke vragen aan een politicus en kom je in contact met gelijkgestemden. De Politieke Entree training zal online plaatsvinden en deelname is gratis.

Informatie

Datum: 26 juni 14.00 – 16.30, online via zoom. Aanmelden? Klik hier

Reageer op dit onderwerp