Gemeenteraad Hoorn stelt besluit vernieuwing Westfries Museum uit tot na de zomer

HOORN – Gisteren is door de gemeenteraad geen besluit genomen over de plannen voor het Westfries Museum. Door een storing van de uitzending ging de raadsvergadering laat van start en tijdens de vergadering is door raadsleden aangegeven dat er meer tijd nodig is om een zorgvuldige afweging te maken. 

Plan voor het Westfries Museum

De gemeenteraad zou een besluit nemen over de financiering van het Projectplan Vernieuwing Westfries Museum. Hierdoor zouden funderingsherstel, verduurzaming, verbeteren van de toegankelijkheid en het samentrekken met buurpand Roode Steen 15 mogelijk gemaakt worden. 

Uitstel van het besluit

Door de raad werd aangegeven dat meer tijd en overleg nodig is om een zorgvuldige afweging te maken en de amendementen te bestuderen. Bovendien was er minder tijd voor het debat, omdat de uitzending van de raadsvergadering later van start ging door een storing.

Na de zomer besluit vereist

Wethouders Samir Bashara benadrukte dat er ruim voor het einde van het jaar een besluit over de vernieuwing door de raad moet worden genomen. De reden hiervoor is  de toegezegde subsidie van 2,1 miljoen voor het funderingsherstel van het Rijk. Deze subsidie ontvangt de gemeente onder voorwaarde dat de fundering van het museum uiterlijk in 2023 is opgeleverd.

Foto Benno Ellerbroek

Reageer op dit onderwerp