Drie kermisscenario’s voor Hoorn, geen, coronakermis of de kermis weer in de binnenstad van Hoorn

HOORN – De gemeente Hoorn heeft voor de kermis 2021 drie scenario’s uitgewerkt, geen kermis, een coronakermis op het Pelmolenpad of de reguliere kermis weer in de binnenstad van Hoorn. Het college van Hoorn zal afhankelijk van de situatie op het juiste moment beslissen welk scenario het gaat worden.

De eerste optie is de minst geliefde optie binnen het college, maar de kermis wederom op het Pelmolenpad te gaan houden gooit grote ogen omdat er nog steeds rekening moet worden gehouden met de coronamaatregelen. Het college zegt over deze optie dat in 2020 de exploitanten en de bezoekers het een groot succes vonden ondanks alle coronabeperkingen. Ook de ondernemers in de binnenstad hebben kunnen meeprofiteren van de kermis op het Pelmolenpad alleen gooide het tropisch weer, temperaturen lagen ruim boven de 30 graden, nog wel roet in het eten.

Maar het college zegt ook dat het niet haar bedoeling is dat het erg druk gaat worden aangezien er nog steeds rekening moet worden gehouden met de veiligheid, de 1,5 meter afstandsregel, loopstromen en andere aspecten. In 2020 koos het college bewust voor een sobere variant wat de terrassen en extra activiteiten als het vuurwerk en de familiedag betrof.

Geen speciale kinderkermis

Het college ziet niets in een speciale kinderkermis, op vragen van de Fractie Tonnaer zegt het college dat zij vinden dat alle doelgroepen, jong en oud en alles daartussen, moeten kunnen profiteren van de Hoornse kermis en dat dit beter bereikbaar is met een aangepaste kermis op het Pelmolenpad. Over de terrassen zegt het college dat het best lastig is om geschikte plekken te vinden om kermisattracties neer te zetten omdat veel ruimte in beslag wordt genomen door coronaterrassen.

Reageer op dit onderwerp