Zesde plaats en een vroege crash voor Hartog in Most

ENKHUIZEN – Rob Hartog heeft een bewogen weekend in Most achter de rug. Op het voor hem nieuwe circuit kwam de Kawasaki-coureur in de eerste bocht van de eerste race ten val door een andere rijder. In de tweede race wist Hartog als zesde te finishen.

Rob Hartog begon afgelopen vrijdag aan de tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap in Most. Een nieuw circuit voor de coureur van het Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki team. De trainingen stonden dan ook in het teken van zo snel mogelijk stappen vooruit maken en de achterstand op de concurrentie zo snel mogelijk zien te verkleinen. Voornamelijk in de tweede kwalificatie wist Hartog goede progressie te boeken, wat hem een achtste tijd en een positie op de derde startrij opleverde.

In de eerste race van zaterdagmiddag had Hartog een raketstart, waarbij hij als tweede op de eerste bocht afging. Bij insturen van deze krappe bocht kwamen er aan de binnenzijde twee coureurs op hoge snelheid via het gras aanzeilen en zij boorden bij een aantal rijders naar binnen. Hartog was één van de slachtoffers en eindigde met een flinke klap in de grindbak. Gelukkig was de coureur zelf ongedeerd, al was zijn veelbelovende race wel heel snel voorbij.

In de tweede race had Hartog opnieuw een goede start en ging hij als vierde de eerste bocht in. Vervolgens verloor de Kawaski-coureur twee plaatsen, maar bleef een goed tempo rijden. Echter kwam hij in gevecht met de rijder achter hem, wat veel tijd en de aansluiting met de twee rijders voor Hartog kostte. Drieënhalve ronde voor het einde kwam er een rode vlag vanwege een crash. Er was 75% van de race verreden en de wedstrijd werd niet hervat. Hartog werd als zesde geklasseerd en scoorde tien punten. Na vier wedstrijden staat Hartog op een vierde plaats in het kampioenschap.

De derde ronde van het IDM Supersport 600 seizoen staat gepland in het weekend van 23 t/m 25 juli. Er wordt dan gereden op de Schleizer Dreieck, opnieuw een nieuw circuit voor Hartog.

Reageer op dit onderwerp