Corona update West-Friesland week 23

WEST-FRIESLAND – Het gaat goed met de besmettingscijfers in West-Friesland, de afgelopen week zijn 53 mensen positief getest op het coronavirus en alleen in de gemeente Koggenland moest 1 inwoner naar het ziekenhuis worden gebracht.

Overzicht West-Friesland

 • Opmeer: Er zijn 2 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 16.9 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
 • Koggenland: Er zijn 8 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 35.2 per 100.000 inwoners. Er is 1 patiënt opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 4.4 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
 • Hoorn: Er zijn 15 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 20.5 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
 • Drechterland: Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners positief zijn getest in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
 • Stede Broec: Er zijn 9 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 41.4 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
 • Enkhuizen: Er zijn 7 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 37.7 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
 • Medemblik: Er zijn 12 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 26.6 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.

Overzicht landelijk

 • Aantal besmettingen de afgelopen 24 uur: 1066
 • Aantal ziekenhuisopnames de afgelopen 24 uur 17
 • Aantal intensive care opnames: 3
 • Aantal gestorven mensen: 3
 • Aantal besmetten mensen: 56.784
 • Aantal vaccinaties: 12.208.790
 • Reproductiegetal: 0,83
 • Geplande prikken deze week: 1.448.907
 • Iedere minuut krijgen nu 319 mensen een vaccin toegediend.

 

 

Reageer op dit onderwerp