Bouwplan Deen Huesmolen Hoorn

HOORN – Het oude postkantoor van PostNL is al een tijdje geleden gesloopt en alles wat rest is een gapend gat. Maar de eigenaar van de grond Deen Vastgoed heeft plannen om op de plek een appartementencomplex te gaan bouwen met ruimte voor 1 of meerdere winkels waaronder die van Deen zelf.

Afgelopen januari heeft de gemeente Hoorn een intentieovereenkomst gesloten om zo gezamenlijk te onderzoeken of het plan haalbaar is. De uitkomst van dit onderzoek is vastgelegd in een z.g.n. nota van uitgangspunten. Nu deze is vastgesteld gaat de gemeente samen met de initiatiefnemer het gesprek aan met de omwonenden en bedrijven in de buurt om zo te weten te komen hoe zij over de plannen denken. Dit moet nog deze zomer gaan plaatsvinden. Zodra het bouwplan definitief is geworden wordt de ruimtelijke procedure gestart en zal het bestemmingsplan ook moeten worden aangepast.

Voor het gebied ten noorden van de Huesmolen, het deel van de Lidl, willen de plannen niet echt vlotten door complicaties tussen de diverse belanghebbenden. Wethouder Arthur Helling laat weten dat er begin dit jaar stakeholdergesprekken zijn gestart waarbij een onafhankelijke gespreksleider is ingeschakeld. De uitkomst van deze gesprekken is dat de wethouder verwacht dat nog deze zomer Lidl en Komen Vastgoed BV als één partij met een initiatief zullen gaan komen.

Afbeelding: Schets van het appartementencomplex met winkelruimte op de plaats van de voormalige PostNL

Reageer op dit onderwerp