Museumstoomtram Hoorn-Medemblik – We gaan weer rijden en varen!

HOORN – MEDEMBLIK – ENKHUIZEN – Op 9 juni 2021 is het zover. De Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot kan weer worden gemaakt! Om 10.40 uur vertrekt het MS Friesland uit Enkhuizen en de stoomtram uit Hoorn. In de vakanties en op drukkere dagen vertrekt een tweede tramrit om 11.40 uur uit Hoorn. 

Dankzij ons Coronaprotocol verwelkomen en begeleiden we onze bezoekers veilig aan boord van de stoomtrams en de boot. Bij vertrek ontvang je onze nieuwe Reisgids. Hiermee vind je de weg op Museumterrein Hoorn en ontdek je onderweg onze locomotieven, de historische stations en de stad Medemblik.

Breng voor of na de tramrit een bezoek aan museumterrein Hoorn. Kom op tijd, want hier ontdek je het nog werkende seinhuis en tentoonstelling De Tijdlijn. Op het stationsplein is de tentoonstelling 100 jaar loc 18 te zien en wordt uitgelegd hoe stoomkracht werkt. Onze wordt werkplaats wordt in 2021 uitgebreid, gerestaureerd en verduurzaamd en is dit jaar gesloten voor bezoekers.

In 2021 komen onze historische Nederlandse stoomtrams vaak in actie. Naast de speciale aandacht voor loc 18 van de Gooische Stoomtram zijn locomotief 26 van de Limburgsche Tram en locomotief NS 7742 Bello ingepland om te worden ingezet in de tramdienst. Ook kan er weer met de historische Nederlandse stoomtramrijtuigen worden gereisd.

Nieuw is de thematram. Stoomtram 1921 rijdt deze zomer: een historische Nederlands stoomtram langs monumentale stations, begeleid door enthousiaste verhalenvertellers. Binnenkort maken we meer themaritten bekend en vertellen we alles over een historisch evenement in de herfstvakantie van 16-24 oktober. Zet het vast in de agenda…

Ga je mee? Reserveren is noodzakelijk. Wacht niet te lang! Alle info over rijdagen, de dienstregeling, online tickets en onze Coronamaatregelen: Stoomtram.nl

Reageer op dit onderwerp