Wat eten wij vandaag: Lauwwarme krieltjessalade met venkel en zalm

Lauwwarme krieltjessalade met venkel en zalm

Wat eten wij vandaag: Lauwwarme krieltjessalade met venkel en zalm Wat eten wij vandaag: Lauwwarme krieltjessalade met venkel en zalm
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 600 krieltjes, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote venkelknol
  • 0,5 bosje dragon of
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 0,5 bosje peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 300 g warmgerookte zalmfilets
  • 3 el yoghurt, voor de dressing
  • 1 el mayonaise, voor de dressing
  • 1 tl wittewijnazijn, voor de dressing
  • 1 el olijfolie, voor de dressing

Instructies

  1. Schaaf de venkel in dunne plakken en meng met de kruiden en kappertjes.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing los en breng op smaak met peper. Laat de krieltjes op de plaat iets afkoelen en schep ze met de zalm door de venkel. Besprenkel de salade met de dressing en maal nog wat peper erover.

Opmerkingen

Voorbereiding Verwarm de oven voor op 220ºC. Schud de krieltjes op een bakplaat om met de olie en een snuf zeezout. Rooster hoog in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Foto: DEEN Supermarkten

Reageer op dit onderwerp