Politie waarschuwt eigenaren elektrische steps om niet op de openbare weg te rijden

WEST-FRIESLAND – Je ziet ze meer en meer in het verkeer verschijnen, elektrische steps, maar wat veel eigenaren niet weten is dat het voor de meeste steps verboden is om op de openbare weg te rijden. De politie en handhavers zullen ook optreden tegen mensen die met de step op de openbare weg rijden.

Niet alle steps zijn verboden, de RDW heeft de Segway en Swing wel goedgekeurd voor de openbare weg en deze vallen onder de wet voor snor- en bromfietsen. Om op Segway of Swing te mogen rijden moet je dus 16 jaar zijn en moet de Segway of Swing zijn verzekerd.

Daarnaast maken verzekeringsbedrijven grote problemen als de step betrokken is bij een ongeval, vaak betaald de verzekering niet uit en is alle schade voor de eigenaar van de step. Ook de politie zal de step dan in beslag nemen en volgt er een proces verbaal voor overtreding van de weg- en verkeerswet.

Foto: Politie Gelderland

 

Reageer op dit onderwerp