SP West-Friesland ziet weinig in een fusie tussen de SED gemeenten.

DRECHTERLAND – Wim Hoogervorst Statenlid N-H, commissielid Enkhuizen en voorzitter van de SP West-Friesland Oost heeft zijn twijfels over een eventuele fusie tussen Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Hoogervorst twijfelt niet echt aan de uitspraken van de Commissaris van de Koning in NH, maar heeft wel zijn bedenkingen of er wel of niet is gesproken in het besloten overleg tot het komen van een fusie.

Hoogervorst vindt de afstand tussen de bevolking en de politiek groter worden bij een fusie.  Het terug brengen tot een burgemeester en minder wethouders, wordt vaak naar zijn mening vaak aangevoerd als bezuiniging. Het laatste is echter niet waar. Hoogervorst is, zoals zijn fractievoorzitter Margreet Keesman heeft voorgesteld, wel voor het houden van een bindend referendum. Laat de burgers maar beslissen.


Reageer op dit onderwerp