Het is definitief, 5 juni gaan de kroegen en restaurants weer open

WEST-FRIESLAND – En tot dat tijdstip mag er ook gewoon weer alcohol worden geschonken. Wel is het verboden voor cafés en kroegen om tv-schermen op te hangen waar het voetballen op wordt getoond. Daarnaast is er een limiet van 30 personen die bij de horeca naar binnen mag, grotere horeca locaties mogen meer mensen binnen laten maar hoe dat moet gaan wordt nog uitgewerkt en het is wachten op de wet over de verplichte toegangstesten.

Door de versoepelingen naar voren te halen, het was eerst de bedoeling dat deze op 9 juni zouden gaan worden doorgevoerd is dit dus door het kabinet naar voren gehaald naar 5 juni. De versoepelingen zijn vooral te danken aan de sterke daling van het aantal ziekenhuispatiënten en de sterke daling van het aantal besmettingsgevallen.

Minister de Jonge liet in een reactie al weten dat de echte viruswaarheid, het vaccineren werkt. Vrijdagavond is er weer een persconferentie waarin alle details door premier Rutte en minister de Jonge worden bekend gemaakt. Wat nog niet mag is vrij reizen door Europa, dat is pas toegestaan als er volledig is gevaccineerd

Reageer op dit onderwerp