Tweede plaats voor Hartog tijdens IDM seizoensopener in Oschersleben

ENKHUIZEN – Rob Hartog is het IDM Supersport 600 seizoen goed begonnen in Oschersleben. De races werden verreden in lastige omstandigheden op een half natte baan. In de eerste race eindigde de coureur van Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki als vijfde, maar in de tweede race wist hij een knappe tweede plaats te scoren.

Het circuit van Oschersleben vormde het decor voor de eerste ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap in het seizoen 2021. De vrije trainingen en ook de kwalificaties verliepen voor Rob Hartog nog niet naar wens. Samen met het Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki werd er gezocht naar het vinden van de juiste setup, maar het lukte nog niet om de Kawasaki ZX-6R helemaal naar de hand van de coureur te zetten. Hartog kwalificeerde zich op een twaalfde plaats.

Vanaf de vierde startrij ging Hartog in de eerste race als een komeet van start op een half natte baan. Na de eerste bocht reed de Kawasaki-coureur al vijfde en na één ronde ging hij zelfs al aan de leiding. Hartog sloeg een gaatje, maar vervolgens werd de baan droger. Hartog anticipeerde niet snel genoeg met versnellen, waardoor hij weer werd ingehaald. Eenmaal op plaats zes wist de 29-jarige coureur zijn ritme weer goed te vinden en ging hij mee met de rijders voor hem, tot het moment dat weer harder begon te regenen. De organisatie besloot de rode vlag te tonen. Wel zonde voor Hartog aangezien hij duidelijk weer naar de rijders voor hem aan het inlopen was. Hartog werd als vijfde in einduitslag opgenomen.

De tweede wedstrijd begon op een droge baan. Hartog reed in de top-tien, maar had niet het tempo om echt naar voren te komen. Er volgde een flinke regenbui, gevolgd door een rode vlag en herstart op een natte baan. Deze herstart kwam er voor Hartog bijna niet, nadat hij in de sighting lap onderuit ging met een andere rijder. Met een beschadigde motor en voorrem kon Hartog toch van start. Na een geweldige start reed Hartog gelijk op plaats twee en dit wist hij keurig in de sprintrace over zeven ronden vast te houden, waardoor hij met mooie podiumplaats het raceweekend in Oschersleben kon afsluiten!

De tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap wordt verreden op het circuit van Most in Tsjechië. Dit evenement staat op de kalender van 11 t/m 13 juni, tevens een nieuw circuit voor Hartog.

Foto aangeleverd

Reageer op dit onderwerp