Corona update West-Friesland week 19

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland 32 mensen positief getest op het Covid-19 virus. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames.

Weekoverzicht week 19:

  • Enkhuizen: Er zijn 9 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 48.4 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
  • Stede Broec: Er zijn 26 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 119.6 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
  • Drechterland: Er zijn 47 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 238.4 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
  • Hoorn: Er zijn 43 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 58.7 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
  • Koggenland: Er zijn 37 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 162.6 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
  • Opmeer: Er zijn 7 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 59.1 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.
  • Medemblik: Er zijn 53 mensen positief getest in de afgelopen 7 dagen. Relatief gezien zijn dat er 117.5 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.

Opvallend is Drechterland waar de afgelopen week meer positieve testen zijn afgenomen dan in Hoorn. Ook opvallend is dat er wederom deze week geen mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Landelijk zijn de afgelopen 24 uur 3.471 positieve testen afgenomen, is het aantal besmettelijke mensen gedaald naar 127.836, is het reproductiegetal gedaald naar 0,86. Het RIVM meldt verder 8 sterfgevallen, 117 ziekenhuisopnames waarvan 20 op de intensive cares. Het totaal aantal gezetten prikken is nu 8.321.475. In Nederland krijgen nu elke minuut 198 mensen een vaccin toegediend.

Reageer op dit onderwerp