Wat eten wij vandaag: Gegrilde ribeye met asperges

Gegrilde ribeye met asperges

Wat eten wij vandaag: Gegrilde ribeye met asperges Wat eten wij vandaag: Gegrilde ribeye met asperges
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

 • 4 ribeyes
 • 2 bossen witte of groene asperges
 • olijfolie
 • 2 el Urtekram BBQ spicemix
 • 1 bosje gemengde groene kruiden
 • 2 el boter
 • peper en zout

Instructies

 1. Wrijf het vlees in met olijfolie en de BBQ-kruiden en laat ze op het aanrecht op temperatuur komen.
 2. Snijd het houtige stukje van de onderkant van de asperges. Schil witte asperges met een dunschiller (groene asperges hoeft u niet te schillen). Snijd de asperges in de lengte doormidden. Hak de kruiden grof.
 3. Grill de ribeye in een hete grillpan, op een grillplaat of op een hete BBQ om en om bruin en gaar: rood 4-5 minuten; rosé 6-7 minuten; doorbakken 8-10 minuten. Geregeld omkeren. Pak de steaks in folie, leg er een paar doeken op om ze warm te houden en laat ze 10 minuten rusten.
 4. Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de asperges 8 minuten op een matig hoog vuur. Geregeld omscheppen. Voeg de kruiden, wat peper en eventueel wat zout toe en schud de pan om. Verdeel de asperges over 4 borden en leg de steaks erop.

Opmerkingen

Tips - Als je wel koolhydraten wilt eten kun je de steaks serveren met frietjes, gepofte aardappels, aardappelkroketjes, brood of pasta. - Vervang de groenten door spitskool en sperziebonen of peultjes.

Foto: DEEN Supermarkten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.