Commissaris van de Koning Arthur van Dijk op bezoek in Stede Broec; “Geen fusie gesprekken”

STEDE BROEC – De commissaris van de Koning bracht een bezoek aan de gemeente Stede Broec. Hij sprak in beslotenheid met het college. Daarna zou hij een vaartocht maken langs de Molen de Ceres, maar dit viel letterlijk en figuurlijk in het water. Als alternatief werd er en bezoek gebracht aan de Firma Sneeboer, waar nog op ambachtelijke manier tuin gereedschap wordt gesmeed.

In het openbaar werd er vergaderd met fractievoorzitters van de Gemeente Raad. Onderwerpen waren:

  1. Van het gas af.
  2. Corona Covid 19 en de gevolgen.
  3. Huisvesting en infrastructuur

En niet aan bod kwam huisvesting Arbeidsmigranten.

Over Covid 19 waren er 2 moties in de Provinciale Staten aangenomen; Culturele sector en indirect zorg voor de kwetsbare jeugd.

Op veel terreinen voorzag de Commissaris alle vraag stellers van repliek, maar moest hen ook verwijzen naar de verschillende vak Gedeputeerden.

Voor de raadsleden was e.e.a. leerzaam en vonden zich gehoord. Alleen de tijd was tekort zodat Peter Raven zijn verhaal wel aan ons maar niet aan de Commissaris kon doen. Het fenomeen huisvesting is al sinds 2002 een probleem in geheel West-Friesland, aldus Raadslid Raven van Gemeente Belangen.

Reageer op dit onderwerp