Wat eten wij vandaag: Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade

Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade

Wat eten wij vandaag: Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade Wat eten wij vandaag: Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 500 g kipfilets
  • 2 el olie
  • 1 el kipkruiden
  • 450 g krieltjes, koelvers
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 20 g amandelschaafsel
  • honing-mosterddressing, kant-en-klaar
  • 300 g spinazie, panklaar
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets in gelijke stukken en sla ze iets platter.
  2. Meng de helft van de olie met de kipkruiden en bestrijk de kip hiermee. Schud de krieltjes op een bakplaat om met de kerrie, paprikapoeder en een snuf zout. Meng alles goed met de rest van de olie.
  3. Rooster de krieltjes hoog in de oven in circa 20 minuten knapperig. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  4. Verhit een grillpan en gril hierin de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte. Meng de dressing naar smaak met de spinazie en uienringen en maal wat zout en peper erover.
  5. Bestrooi de salade met de amandelen en serveer met de gegrilde kipfilet en kerriekrieltjes.

Opmerkingen

Tips: Iets meer tijd? Maak je eigen honing-mosterddressing. Schud 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie in een schoon potje goed door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Foto: DEEN Supermarkten

 

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.