Molenwandeling Lions Opmeer-Medemblik, ‘steun de lastdrager’

OPMEER – Lionsclub Opmeer-Medemblik heeft een prachtige wandeling langs de molens in de gemeente Opmeer uitgezet. De wandeling is 11 kilometer lang en begint en eindigt bij molen De Lastdrager. Onderweg doet u de molens De Vier Winden en De Kaagmolen aan. De wandeling gaat bovendien langs de plek waar ooit De Houtzaagmolen draaide. Bij de start van de tocht ontvangt u informatie over deze historische cultuurgoederen. Hier kunt u uw vrijwillige bijdrage geven voor De Lastdrager. 

Wandelt u ook mee zaterdag 5 juni? Dan sponsort u daarmee de nieuwe zeilen van de meelmolen De Lastdrager, die sinds 2020 weer graan maalt. Bij ’t Kerkhuys in Spanbroek is een koffie-to-go en gelegenheid voor een sanitaire stop. Eenmaal terug ruikt u de vers gebakken pannenkoeken. Uiteraard gebakken met meel  van De Lastdrager. Een afsluiter om te smullen. Dus trek die zaterdagmorgen de sportieve stappers aan en geniet!

De Lastdrager is geopend voor bezichtiging als de coronaregels het toelaten. Alle coronamaatregelen worden natuurlijk door iedereen in acht genomen. Dit betekent onder meer dat u 1,5 meter afstand houdt bij iedere persoon die niet tot uw eigen huishouden behoort.

U kunt zich voor deze wandeling aanmelden via  actie@lionsopmeermedemblik.nl Op 5 juni ’s morgens  kunt u zich bij de start ook nog aanmelden. Wandelaars kunnen starten tussen 09.00 en 11.00 uur. De route kan ook gefietst worden. Kijk op www.lionsopmeer.nl

Foto aangeleverd

Reageer op dit onderwerp