Opmeer zet vrijwilligers verkiezingen in het zonnetje

OPMEER – De 111 vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer worden in het zonnetje gezet! Elke vrijwilliger krijgt een presentje als blijk van waardering voor zijn of haar inzet tijdens deze Coronaeditie van de verkiezingen. Waarnemend burgemeester Wim Groeneweg reikte één van de presentjes persoonlijk uit aan de familie Nansink. Fred Nansink is één van de langstzittende stembureauvrijwilligers (vanaf 1998). Ook zijn en vrouw en zoon zijn vrijwilligers.

Vanwege de Coronamaatregelen waren er vele extra vrijwilligers nodig tijdens de verkiezingsdagen op 15, 16 en vooral 17 maart. Bij klachten, hoe mild ook, moest er een vervanger komen. Er waren dus meer mensen nodig om deze dagen mogelijk te maken. Voor de stembureauleden die zich hadden aangemeld, betekende dit extra instructies inlezen en extra voorzorgsmaatregelen treffen. En natuurlijk ook de bereidheid nemen om in een periode van een heersende pandemie de openbaarheid op te zoeken. Vooral dat laatste, vond de gemeente Opmeer een blijk van waardering waard.

De gemeente hoopt ook volgend jaar weer op de aanwezigheid van vele vrijwilligers te mogen rekenen. Hopelijk zonder desinfecteermiddelen, handschoentjes en mondkapjes maar met een zichtbare glimlach op het gezicht!

Op de foto: Waarnemend burgemeester Wim Groeneweg reikt een presentje uit aan de familie Nansink.

Reageer op dit onderwerp