Hoorn wil de door de coronacrisis zwaar getroffen Showband Hoorn financieel steunen

HOORN – Het college van Hoorn wil Showband Hoorn een bedrag van € 7.150,- beschikbaar stellen uit het Egalisatiereserve Stimuleringsfonds Coronacrisis om zo de klap van de coronacrisis iets te verzachten.

De culturele instellingen in heel Nederland zijn financieel zwaar getroffen door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. De gemeente Hoorn heeft hiervoor een Egalisatiereserve Stimuleringsfonds Coronacrisis in het leven geroepen. Hier zijn in 2020 twee maal landelijke gelden in ondergebracht welke de gemeente Hoorn heeft ontvangen om coronanoodsteun aan deculturele infrastructuur te bieden (te weten rond de 5,5 ton).

Nadat regionale culturele instelling hiermee door 2020 zijn geholpen is nog geld over. Dit restbedrag zouden wij graag aanwenden om lokale instellingen noodsteun te kunnen bieden. Slechts één instelling heeft een aanvraag gedaan voor coronanoodsteun die buiten de voorwaarden van het provinciaal noodfonds valt, maar wel binnen de interne richtlijnen van het egalisatiereserve valt: de Showband Hoorn.

Twee instellingen (Stichting De Hoornse Schouw en Stichting Behoud Zuiderzeebotter MK 63) hebben een aanvraag gedaan, maar voldoen niet aan de voorwaarden van het provinciaal noodfonds en niet aan de interne richtlijnen van het egalisatiereserve waardoor deze buiten de boot vallen.

Foto: Showband Hoorn

Reageer op dit onderwerp