Wat eten wij vandaag: Boontjessalade met kruiden en beenham

Boontjessalade met kruiden en beenham

Wat eten wij vandaag: Boontjessalade met kruiden en beenham Wat eten wij vandaag: Boontjessalade met kruiden en beenham
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 2 eetl. olie
  • 200 g beenhammen, in stukjes
  • 2 sneeën witbrood, zonder korst
  • 100 g spinazie, panklaar
  • 25 g hazelnoten of, licht geroosterd
  • 25 g walnoten, licht geroosterd
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje basilicum
  • 1 theel. scherpe mosterd, voor de dressing
  • 1 eetl. wittewijnazijn, voor de dressing
  • 3 eetl. milde olijfolie, voor de dressing

Instructies

Voorbereiding

Blancheer de sperziebonen 2-3 minuten in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit de pan en leg in koud water. Blancheer de sugarsnaps en erwten 1 minuut. Schep ze uit de pan en leg ze bij de sperziebonen in het water. Giet deze groenten af en laat goed uitlekken. Klop de mosterd met de azijn los en giet de olie er langzaam bij tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd het brood in blokjes en bak in het bakvet van de ham om en om krokant en goudbruin. Voeg eventueel een beetje extra olie toe.
  3. Schud de geblancheerde groenten, spinazie en noten in een grote kom om met de dressing, munt en basilicum. Garneer de boontjessalade met de knapperige ham en croutons.

Foto: DEEN Supermarkten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.