Monique Ravenstijn richtte de duurzaamheidsformule Jeelink op. Foto: Wick Natzijl

Jumbo Monique blij met Open Hiring, voordelen overwonnen vragen en obstakels

ZWAAGDIJK-OOST – Als 1 van de eersten in West-Friesland besloot Monique Ravenstijn het Open Hiring principe te gaan hanteren voor diegenen die bij de supermarkten van Ravenstijn willen gaan werken. Monique Ravenstijn is franchisenemer bij Jumbo Supermarkten en heeft behalve een Jumbo Supermarkt in Zwaagdijk-Oost ook een Jumbo Supermarkt in Heerhugowaard. Met Open Hiring kan iemand bij 1 van de supermarkten binnenlopen, solliciteren en wordt dan direct aangenomen.

In gesprek met Distrifood zegt Monique Ravenstijn: ‘We hebben er zo zes prima functionerende medewerkers bij gekregen en het bespaarde een hoop rompslomp en tijd rond sollicitaties.’ Als meer supermarkten dit voorbeeld volgen, is bovendien de sociale impact enorm.

Alle vooroordelen die Ravenstijn had bleken loos alarm te zijn, volgens Ravenstijn wonnen heel snel de voordelen het van de nadelen. Half  maart werden er al zes medewerkers aangenomen, drie in Zwaagdijk-Oost en 3 in Heerhugowaard, die volgens Ravenstijn prima functioneren en alle zes na hun proeftijd het contract zagen worden verlengd.  Alle zes de Jumbo-medewerkers volgen het eigen opleidingstraject en een eigen inwerktraject, dat volgens Monique Ravenstijn prima verliep, ondanks dat er vooraf wel wat vrees was bij de teams

Foto: Wick Natzijl

Reageer op dit onderwerp