Woonschakel: ‘Geen loden waterleidingen meer in onze woningen’

MEDEMBLIK – In veel gemeenten in Nederland speelt het probleem van de loden waterleidingen nog steeds op, vooral veel oude woningen hebben nog steeds dit soort waterleidingen waardoor de gezondheid van de bewoners op spel staat.

Op vragen van Medemblik Actueel zegt directeur Albert Gieling van De Woonschakel: ‘Uiteraard hebben wij kennis genomen van de discussie elders in het land m.b.t. deze leidingen in relatie tot de waterkwaliteit. Op basis van de huidige bekende informatie zijn bij De Woonschakel geen complexen/woningen aanwezig die nog geheel voorzien zijn van loden leidingen. Bij badkamer-/keukenrenovaties van het oudste deel van het woningbezit hebben in het verleden al vervangingen van deze leidingen plaatsgevonden. Wij kunnen de aanwezigheid van een (gedeeltelijke) loden leiding in een zeer oude woning echter niet helemaal uitsluiten, maar bij constatering of wetenschap daarvan vindt vervanging plaats.