Fietsen langs oorlogsmonumenten in de gemeente Opmeer

OPMEER – In 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook in onze gemeente heeft deze oorlog zijn sporen nagelaten. Zichtbare en onzichtbare sporen. Via deze route fiets je langs deze plekken vol historie en herinnering. Je leert meer over Spanbroek en Opmeer tijdens de Tweede Wereldoorlog en bekijkt deze dorpen en de mensen daarna wellicht met andere ogen.

Met dank aan

In 2015 organiseerden Dorpsraad Spanbroek-Opmeer, Dorpsraad Hoogwoud, Stichting Historisch Spanbroek-Opmeer en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk een historische fietstocht. Deze is in 2020 door Ton Koelemeijer en Kees Koopman omgezet in een boekje waarmee inwoners zelfstandig de route konden fietsen. Ze hebben dankbaar gebruik gemaakt van o.a. het boekje Herdenken in de gemeente Opmeer van mevrouw Bep de Haan. Verder konden ze putten uit het archief en de kennis van Gerard Appel.

Reageer op dit onderwerp