Corona update West-Friesland 3 mei

WEST-FRIESLAND In Hoorn zijn 30 nieuwe besmettingsgevallen geteld de afgelopen 24 uur, een stijging van 24 ten opzichte van zondag. In de gemeente Medemblik zijn de afgelopen 24 uur 22 mensen positief getest op het Covid-19 virus, 19 meer dan zondag. In Drechterland steeg het aantal nieuwe besmettingen ten opzichte van zondag met 1 naar 6. En ook in Stede Broec ging het aantal besmettingen flink omhoog, de afgelopen 24 uur zijn daar 12 mensen positief getest, 10 meer dan zondag. En ten slotte Enkhuizen, waar zondag geen nieuwe besmettingsgevallen werden gemeld, daar zijn de afgelopen 24 uur 10 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 366 nieuwe besmettingsgevallen geteld. Het RIVM meldt geen sterfgevallen, wel moesten 8 mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het risiconiveau blijft daarom ook onveranderd op zeer ernstig.

Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 9.263 nieuwe besmettingsgevallen geteld, dit is inclusief de correctie van zondag. In totaal zijn er nu 173.644 besmettelijke mensen in Nederland. Het reproductiegetal blijft gelijk op 1,03. Het RIVM meldt 17 sterfgevallen, 204 nieuwe ziekenhuisopnames waarvan 68 op de intensive cares in Nederland. In totaal zijn er nu 5.651.041 prikken gezet tot vandaag.

Foto: Foto Hoekstra

Reageer op dit onderwerp