Maandagavond weer persconferentie maar verwacht er niet al te veel van

WEST-FRIESLAND – Maandagavond is er weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over een mogelijke verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Maar de Tweede Kamer én Eerste kamer liggen deze keer dwars omdat zij het nieuwe wetsvoorstel van het kabinet om via toegangstesten het openstellen van de bioscopen, theaters, sportwedstrijden (professioneel) met publiek weer toe te staan.

Maandag zal het kabinet wel bekend gaan maken dat doorstroomlocaties in de buitenlucht wel de deuren weer mogen openen, hier vallen dierentuinen, pretparken en buitensportlocaties onder.

Omdat voor toegangstesten een juridische basis nodig is moeten de Tweede én Eerste Kamer hier een besluit overnemen. Het wetsvoorstel ligt al twee weken bij de Tweede Kamer maar deze heeft het te druk met het discussiëren over notulen van de ministerraad dan zich bezig te houden met het versneld openen van publiek toegankelijke locaties. Zodra de Tweede Kamer volgende week een besluit heeft genomen zal de Eerste Kamer een oordeel vellen waardoor de toegangstestenwet pas in juni kan worden ingevoerd.

Reageer op dit onderwerp