Wat eten wij vandaag: Chinese-koolsoep

Chinese-koolsoep

Wat eten wij vandaag: Chinese-koolsoep Wat eten wij vandaag: Chinese-koolsoep
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredi├źnten

  • 5 el olijfolie en
  • 1 el olijfolie, om te besprenkelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 laurierblaadje
  • 1 chorizo, in blokjes
  • 2 grote aardappels, geschild, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 kleine Chinese kool, in stukjes
  • 1 handje platte peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verhit 5 eetlepels olijfolie. Voeg de uien en laurier toe en bak circa 5 minuten. Voeg de chorizoworst en aardappels toe en bak circa 4 minuten, tot de olie vrijkomt uit de chorizo.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Giet de kippenbouillon erbij en kook 6 minuten. Voeg de Chinese kool toe en kook nog 5 minuten verder, tot de kool en aardappels gaar zijn.
  3. Giet de soep in kommen en bedruppel met de rest van de olie. Bestrooi met de peterselie.

Foto: DEEN Supermarkten

Reageer op dit onderwerp