Het omkaderd gebied moet straks ruimte bieden aan 160 nieuwbouwwoningen

Bouw 200 woningen Medemblik weer een stapje dichterbij realisatie

MEDEMBLIK – De bouw van 200 woningen waaronder woningen voor starters, 55-plussers en sociale huur in de Schepenwijk II is weer een stapje dichterbij realisatie na goedkeuring door de ARO-commissie van de provincie Noord-Holland, wel geeft deze commissie een paar aanbevelingen. 

De 200 woningen zullen energieneutraal worden gebouwd en dus geen gasaansluiting krijgen, verder wordt er veel aandacht geschonken aan de natuur in de wijk met veel water. Projectontwikkelaars BPD ontwikkeling en Zeeman Vastgoed nemen het project op zich.

Het hele plan stond geprogrammeerd voor 2026 maar het college wil dit plan eerder gaan uitvoeren vanwege de steeds verder stijgende vraag naar woningen en dan vooral woningen in het betaalbare segment. Conform de bevolkingsprognose komt er een aantal woningen voor kleine huishoudens, ongeacht de leeftijd (starters, senioren). Appartementen voorzien in de behoefte aan gelijkvloers wonen. Woningen voor senioren worden zo dicht mogelijk bij het centrum gebouwd.

Reageer op dit onderwerp