Wat eten wij vandaag: Peultjes met komkommer en biefreepjes in oestersaus

Peultjes met komkommer en biefreepjes in oestersaus

Wat eten wij vandaag: Peultjes met komkommer en biefreepjes in oestersaus Wat eten wij vandaag: Peultjes met komkommer en biefreepjes in oestersaus
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 el sesamzaad
  • 300 g eiermie
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g biefstukken, in dunne reepjes
  • 300 g peultjes, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 0,5 rode peper, fijngehakt
  • 0,5 komkommer, gehalveerd, in dunne plakjes
  • 6 el oestersaus

Instructies

  1. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bereid de mie en roer deze na 1 minuut los met een vork.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan op een hoge stand en roerbak hierin de biefstuk, peultjes, knoflook en rode peper 2-4 minuten. Giet de mie af en meng met de overige olie.
  3. Voeg de komkommer en oestersaus toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut tot alles warm is. Serveer in een kom met de mie en bestrooi met de sesam.

Foto: DEEN Supermarkten

Reageer op dit onderwerp