Bloeiende Berken zorgen voor veel klachten bij hooikoortspatiënten

WEST-FRIESLAND – De Berken staan volop in bloei en hoe mooi dit ook is om te zien voor hooikoortspatiënten is het de voorbode van veel klachten. Verkoudheid, snotteren, opgezwollen ogen tot echt ziek zijn voor veel mensen die allergisch zijn voor pollen van de Berk.

Zo’n 7% van de Nederlandse bevolking zijn gevoelig voor de pollen van de Berk en krijgen hooikoortsachtige klachten. Door het huidige droge weer wordt het stuifmeel en de pollen vrij simpel door de wind door de lucht gevoerd en zo verspreidt. Maar niet alleen de Berk staat nu in bloei, ook de Wilgen, Essen, Populieren, Iepen en de Haagbeuken gaan binnenkort in bloei of staan al in bloei.

Ook het grasseizoen laat niet meer lang op zich wachten, de aren van de Grote Vossenstaart gaan binnenkort openen en bloeien. Voor de hooikoortspatiënten is het te hopen dat er binnenkort gaat regenen zodat de pollen niet op grote schaal verspreidt gaan worden.  Op de pollenradar kunt u precies zien hoe de stand van zaken is.

Afbeelding Pollenradar

Reageer op dit onderwerp