Tips voor een gezellige avond in eigen huis!

INGEZONDEN MEDEDELING – Momenteel zit Nederland in een lockdown wegens het coronavirus. De restaurants zijn hierdoor gesloten, evenals de cafés en andere eetgelegenheden. Een avondje uit eten met vrienden, familie, buren, of jezelf zit er dus voorlopig even niet in. Maar niet getreurd: ook thuis kun je een leuke avond beleven. Met een goede voorbereiding zorg jij ervoor dat je je eigen huis omtovert tot een restaurant en een gezellige plek waar veel sfeer hangt. Maak er met de volgende tips een leuke avond van met je gezin of familie!

Spelletjes

Tijdens een leuke avond kunnen spelletjes natuurlijk niet ontbreken. Vraag je gasten aan het eind van de middag om langs te komen, en start met het spelen van gezellige spelletjes, zoals rummikub, ganzenbord of monopoly. Misschien heb je deze spellen al heel lang niet uit de kast gehaald, maar je zult zien dat het ontzettend leuk is om te doen en dat spelletjes altijd voor direct een leuke sfeer zorgen. Veel plezier!

Eten

Zorg natuurlijk ook voor een lekkere maaltijd. Je kunt zelf een uitgebreide maaltijd maken en aan je gast(en) voorschotelen, maar het is ook erg leuk om samen met je partner of familieleden in de keuken te gaan staan. Koken is namelijk extra gezellig om samen te gaan doen. Maak eens een drie gangen diner: dus met een voor-, hoofd- en nagerecht, bijvoorbeeld stoofvlees met verse patat of zalm uit de oven. Een goede koekenpan kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Dek de tafel daarna met je mooiste servies, steek een paar kaarsjes aan en zet een gezellig achtergrondmuziekje op. Laat het je goed smaken en geniet ervan!

Wijnproeverij

Het is ook erg leuk om een wijnproeverij thuis te houden. Via internet kun je verschillende pakketjes bestellen waarin verschillende wijnen zitten. Ook worden daar vaak formulieren bijgeleverd waarop je kunt invullen hoe de wijn je gesmaakt heeft en op welke zaken je kunt letten tijdens het drinken van de wijn, zoals wat je proeft, waar de wijn goed bij zou kunnen passen. Leuk om je daar eens in te verdiepen en meer over te leren!

Het fotoboek

Tijdens een gezellige avond in je eigen huis, kan het ontzettend leuk zijn om het fotoboek van vroeger er weer eens bij te pakken. Vaak ligt zo’n album in een kast, maar wordt er niet heel vaak in gekeken en dat is jammer! Fotoboeken roepen vaak hele mooie herinneringen op – en hoe fijn is het om die weer naar boven te halen en samen met je gezin of familie hier gesprekken over te voeren. En hoe leuk is het om foto’s van bepaalde reizen weer terug te zien! Misschien een idee om – na de coronacrisis – weer een zo’n reisje te plannen!

Reageer op dit onderwerp