Prototyping zorgt voor een beter eindproduct

INGEZONDEN MEDEDELING – Wanneer je een geweldig business idee hebt, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk ontwikkelen. Echter is direct een financiering aanvragen, onderzoeken uitvoeren en jouw business idee samenstellen, niet heel slim. Het kost veel tijd, geld en vooral veel risico. Prototyping is daarom een goede uitkomst. Maak met minder hindernissen, een beter resultaat. In dit artikel behandelen alles over prototyping en waarom het jouw business vooruit helpt.

Waarom prototyping?

Met een prototype test je snel en goedkoop jouw business idee. Je ziet welke aspecten aanslaan en welke nog aan verbetering toe zijn. Zo kun je met minder risico de beste versie van jouw idee op de markt brengen.

Prototyping kan op verschillende ideeën, in verschillende markten, worden toegepast. Je kunt een prototype maken van bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger, PCB’s, maar ook grotere objecten zoals auto’s.

Prototyping heeft hiernaast nog meer voordelen.

De voordelen van prototyping

We leggen expliciet uit waarom prototyping tijd, geld en risico bespaard:

 • Je krijgt sneller inzicht in wat jij wilt. Met een prototype zie je jouw idee visueel voor je. Verbeteringen of aanpassingen zijn dan gemakkelijker te herkennen en uit te voeren.
 • Je bent creatiever. Wanneer je sneller verbeteringen of aanpassingen ziet, kun je hier ook creatiever in zijn. Je bedenkt sneller innovatieve aanpassingen aan jouw prototype.
 • Het verlaagt ontwikkelkosten. Wanneer je meer prototypes laat maken, kun je per prototype feedback verschaffen. Deze feedback leiden tot aanpassingen en deze zullen minder kosten bedragen dan grotere aanpassingen.
 • Het zorgt voor een verbeterde besluitvorming. Een prototype verschaft betere besluitvorming. Dit komt, omdat je het idee daadwerkelijk voor je ziet en de aanpassingen hierbij ook visueel zijn. Een schets of document kan (nog) vaag zijn.
 • Het zorgt voor een beter ontwikkelingsprocess. Door het ontwikkelen van een of meerdere prototypes, weet je uit welke elementen de oplossing bestaat. Je kunt beter inschatten hoe je het product het beste ontwikkelt.

Laat jouw idee ontwikkelen

Bij welk bedrijf kun je het beste een prototype laten maken? Bij Confed. Kies voor de juiste ervaring, middelen en een luisterend oor. Er zijn een aantal punten die van belang zijn bij het kiezen van het juiste bedrijf om het beste prototype te laten maken:

 • Kennis en vaardigheden. Het ligt er dik bovenop, maar kijk goed naar de kennis en vaardigheden van het bedrijf. Hoe lang zijn ze al op de markt, welke ontwikkelen hebben ze eerder ontwikkeld en waar zijn ze in gespecialiseerd?
 • Flexibiliteit en snelheid. Wanneer jij een aanpassing of verbetering hebt aan het prototype, wil je niet weken of maanden wachten tot dit gerealiseerd wordt. Kies voor een flexibel en meedenkend bedrijf.
 • First time right moet het doel zijn en een foutmarge van 0% het hoogste streven van het bedrijf.
 • Uiteraard moet de kwaliteit van het prototype gewoon perfect zijn. Zoek een bedrijf die hier dan ook op gebrand zijn.
 • Een bedrijf met een eigen protoshop, is voordelig voor jou. De prototypes kunnen sneller worden ontwikkeld en de mogelijkheden zijn ruimer.
 • Niet geheel onbelangrijk: welke klanten heeft het bedrijf eerder gehad en wat waren hun ontwikkelingen hiervoor? Zo kun je goed zien hoe het bij andere bedrijven is verlopen.

Wil je zeker zijn van kwalitatieve prototyping? Met een no-nonsense-mentaliteit leveren wij onze klanten one-stop-service en producten van de hoogste kwaliteit. Dit doen wij met veel plezier en met kundige, gemotiveerde medewerkers. Neem gerust contact met ons op.

Reageer op dit onderwerp