Wat eten wij vandaag: Spaghetti ‘avocara’

Spaghetti ‘avocara'

Wat eten wij vandaag: Spaghetti ‘avocara’ Wat eten wij vandaag: Spaghetti ‘avocara’
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 tl olijfolie
  • 100 g chorizo, in kleine stukjes
  • 2 avocado’s
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 0,5 bosje basilicum, blaadjes gescheurd

Instructies

  1. Kook de spaghetti beetgaar. Verhit de olie en bak hierin de chorizo knapperig op een lage stand. Houd apart.
  2. Schep het vruchtvlees van de avocado’s en de helft van de kaas in een mengbeker. Giet de spaghetti af en houd 200 ml van het kookwater apart. Giet hiervan eerst de helft bij de avocado en kaas en pureer tot een gladde saus (voeg eventueel iets meer kookwater toe totdat de saus romig is). Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de avocadosaus met de chorizo door de spaghetti in de pan en roer nog 1 minuut door op de laagste stand. Serveer in diepe borden en bestrooi met de basilicum, peper en de rest van de kaas.

Opmerkingen

Tips: Vervang de chorizo in dit recept door gerookt ontbijtspek of pancetta of laat weg voor een vega pasta.

Foto: DEEN Supermarkten

Reageer op dit onderwerp