Corona update West-Friesland 20 april. daling zet door dankzij de vele vaccinaties

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland 52 inwoners positief getest op het Covid-19 virus. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames..  Waar voorheen Hoorn het slechtst presteerde op voet gevolgd door Koggenland en Medemblik is de rode lantaarn nu overgenomen door de gemeente Medemblik waar 15 inwoners positief werden getest.

Ook in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zet de daling door, de afgelopen 24 uur zijn 163 mensen positief getest op het Covid-19 virus. Het RIVM meldt geen sterfgevallen, wel zijn 5 inwoners in het ziekenhuis opgenomen met een Covid-19 besmetting. Het risiconiveau blijft onveranderd op zeer ernstig staan.

In Nederland zijn de afgelopen 24 uur 6.871 mensen positief getest op het Covid-19 virus waardoor er nu 162.315 besmettelijke mensen zijn in Nederland. Het reproductiegetal is weer boven de 1 uitgekomen vandaag, en staat nu op 1,06 waar deze eigenlijk onder de 1 moet liggen om het aantal besmettingen onder de knie te krijgen. De afgelopen 24 uur zijn 27 mensen gestorven aan de gevolgen van het Covid-19 virus, zijn er 301 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 68 op de intensive cares.

In de ziekenhuizen in Nederland liggen nu 2653 patiënten met een Covid-19 besmetting, 99 meer dan een week geleden, ook op de intensive cares liggen meer patiënten dan een week geleden, toen lagen er 794 op de intensive cares dat zijn er nu 823 wat vergelijkbaar is met eind april 2020.

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 15 positief geteste inwoners, 3 minder dan maandag. Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Opmeer: 6 positief geteste inwoners, 4 meer dan maandag. Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 4 positief geteste inwoners, gelijk aan maandag. Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 10 positief geteste inwoners, 7 minder dan maandag. Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Drechterland: 2 positief geteste inwoners, 5 minder dan maandag. Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 7 positief geteste inwoners, 9 minder dan maandag. Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 8 positief geteste inwoners, gelijk aan maandag. Geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames

Het aantal gezette prikken zijn tot op vandaag: 4.578.683. Elke 0,4 seconden krijgt in Nederland iemand nu een vaccinatie toegediend. Gemiddeld worden er nu ruim 100.000 vaccinaties toegediend door de GGD’s, de instellingen inclusief de ziekenhuizen en de huisartsenpraktijken in Nederland.

Foto: Foto Hoeksta

Reageer op dit onderwerp