Medemblik wacht besluit kabinet af, ‘dan pas besluit wel of geen kermis’

MEDEMBLIK – Alles hangt af van wat het kabinet gaat besluiten wat de coronamaatregelen betreft. Voor nu zijn t/m 16 juni geen evenementen toegestaan, maar de kermis in Medemblik is pas begin augustus.

Elma Greven, woordvoerder van de gemeente Medemblik zegt in een reactie dat de gemeente Medemblik haar beleid pas gaat aanpassen na besluit van het kabinet om de coronamaatregelen te versoepelen. Maar dan nog is de vraag komt de kermis weer terug op haar oude plekje in de Nieuwstaat of is de kermis net zoals in 2020 op het Vooroever.

De kermis van 2020 werd een echte kinderkermis, gehouden op het Vooroever zodat de horeca in de Nieuwstaat haar terrassen open kon houden. Op een enkeling na waren in 2020 de reacties over de kermis op het Vooroever overwegend positief.

Bronnen rondom het kabinet vertelden zondagavond aan de media dat het kabinet er toch echt overdenkt om per 28 april de terrassen weer te openen, maar of de horeca voor juli de deuren zelf weer mag openen, daar laten de bronnen zich  niet over uit.

Foto: Pascal van As

Reageer op dit onderwerp