Corona update West-Friesland 14 april, West-Friesland jojoot gewoon door

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland 50 inwoners positief getest op het Covid-19 virus 30 minder dan dinsdag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen, wel moest 1 inwoner van de gemeente Medemblik worden opgenomen in het ziekenhuis.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zet de daling van het aantal besmettingen ook door, de afgelopen 24 uur werden 156 mensen positief getest op het Covid-19 virus. Het RIVM meldt 1 sterfgeval en 7 ziekenhuisopnames. Ondanks de daling blijft het risiconiveau op zeer ernstig.

Ook landelijk is er een flinke daling van het aantal besmettingen te zien, het RIVM meldt dat er de afgelopen 24 uur 5.503 besmettingsgevallen zijn bijgekomen waardoor er nu 163.628 besmettelijke mensen zijn in Nederland. Het reproductiegetal blijft stabiel op 0,97. Het afgelopen 24 uur zijn 28 mensen overleden aan het Covid-19 virus, zijn 239 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 50 op de intensive cares. In de ziekenhuizen nam de bezetting af. In totaal liggen er nu 2499 mensen met corona in het ziekenhuis,van wie 784 op de IC.Gisteren stonden die cijfers op 2554 en 794, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 8 positief geteste inwoners, 14 minder dan dinsdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Opmeer: 3 positief geteste inwoners, 1 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 7 positief geteste inwoners, 3 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 20 positief geteste inwoners, 3 minder dan dinsdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Drechterland: 4 positief geteste inwoners, 5 minder dan dinsdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 6 positief geteste inwoners, 10 minder dan dinsdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 2 positief geteste inwoners, 2 minder dan dinsdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames

Het aantal prikken dat tot op de dag van vandaag zijn geplaatst is 3.900.464 warvan 2.263.049 door de GGD’s in Nederland, 886.792 door de instellingen inclusief de ziekenhuizen en 750.623 door de huisartsenpraktijken. Gemiddeld wordt er in Nederland nu elke 0.5 seconde iemand van een vaccin voorzien.

Foto: RV Fotografie

Reageer op dit onderwerp