882 boetes uitgeschreven in West-Friesland voor overtreding avondklok

WEST-FRIESLAND – Sinds de invoering van de avondklok zijn 882 boetes van 95 euro uitgeschreven aan overtreders van deze coronamaatregel. Hoorn springt er ver bovenuit met 458 boetes, gevolgd door Medemblik met 101 boetes.

In Opmeer werden de minste boetes (25) uitgeschreven, gevolgd door Stede Broec (70), Enkhuizen en Drechterland met ieder 73 boetes,Koggenland (82) en Hoorn met 458 boetes. Landelijk zijn er een kleine 6500 boetes á 95 euro uitgeschreven aan overtreders van de avondklok.

Ondertussen gaat op de sociale media in besloten kanalen het ‘verzekeren’ tegen de coronaboete rond. Je betaalt dan 10 euro om je te verzekeren tegen de coronaboete. Mocht je deze boete krijgen dan wordt dit gedekt door dit coronafonds. Let wel op, dit is wettelijk verboden en wordt gezien als een misdrijf.

RTL Nieuws meldde dinsdag dat er zeker drie appgroepen met in totaal honderden leden actief zijn. “Ik kwam op het idee toen ik in mijn omgeving hoorde dat de avondklok mensen zwaar viel”, zegt de beheerder van de groep, die anoniem wil blijven tegen RTL Nieuws. “Blijkbaar is mijn vrienden- en familiekring in dat opzicht niet uniek want het fonds groeide snel. Mijn indruk is dat veel mensen de maatregel niet proportioneel vinden en niet effectief.”

Reageer op dit onderwerp