Wat eten wij vandaag: Chinese-koolcurry

Chinese-koolcurry

Wat eten wij vandaag: Chinese-koolcurry Wat eten wij vandaag: Chinese-koolcurry
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredi├źnten

  1. Bereid de noedels. Verhit de olie. Voeg de koriander, kurkuma en rode peper toe en roerbak 1 minuut. Voeg de knoflook en kool toe en roerbak circa 8 minuten, tot de kool geslonken is.
  2. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en kook in 7 minuten in op een hoge stand.
  3. Giet het limoensap erbij en roer erdoor. Bestrooi de curry met de koriander en cashewnoten.

Instructies

  • 300 g noedels
  • 2 eetl. zonnebloemolie of
  • 2 eetl. kokosolie
  • 1 eetl. korianderzaad of
  • 1 eetl. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theel. kurkuma
  • eventueel 1 rode peper, fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Chinese kool, in stukjes
  • 2 eetl. currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 limoen, sap
  • 0,5 bosje koriander, gehakt
  • 4 eetl. cashewnoten

Opmerkingen

Tips: Dit recept liever met vlees of vis? Voeg blokjes kipfilet of witvis toe aan de curry.

Foto: DEEN Supermarkten

Reageer op dit onderwerp