Corona update West-Friesland 11 april, forse stijging aantal besmettingen, vooral door Medemblik en Stede Broec

WEST-FRIESLAND – In West-Friesland zijn de afgelopen 24 uur 150 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, waar zaterdag het besmettingscijfer nog op 86 lag. Vooral Medemblik met +17 en Stede Broec met maar liefst + 29 springen er negatief uit. Het RIVM meldt geen sterfgevallen wel moest 1 inwoner van Hoorn, van Drechterland en van Stede Broec naar het ziekenhuis worden gebracht met een Covid-19 besmetting

Ook in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn er fors meer aantal Covid-19 besmettingen gemeld de afgelopen 24 uur, 443 stuk. Het RIVM meldt geen sterfgevallen wel moesten 8 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen. Door deze stijging blijft het risiconiveau op Zeer Ernstig staan.

Landelijk zijn er fors meer Nederlanders positief getest op het Covid-19 virus, 8.288 Nederlanders hebben de afgelopen 24 uur positief getest op het Covid-19 virus waardoor er in Nederland nu 161.079 besmettelijke mensen zijn. Het reproductiegetal is wel weer iets gedaald en staat nu op 0,96. Het RIVM meldt 17 sterfgevallen en 220 ziekenhuisopnames waarvan 45 op de intensive cares. In heel Nederland liggen nu 2517 mensen met een Covid-19 besmetting in de ziekenhuizen  waarvan 788 op de intensive cares. Op de verpleegafdelingen werden 218 nieuwe patiënten opgenomen.

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 42 positief geteste inwoners, 17 meer dan zaterdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Opmeer: 9 positief geteste inwoners, 5 meer dan zaterdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 13 positief geteste inwoners, 7 meer dan zaterdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 33 positief geteste inwoners, 12 meer dan zaterdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Drechterland: 8 positief geteste inwoners, 5 meer dan zaterdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Stede Broec: 38 positief geteste inwoners, 29 meer dan zaterdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Enkhuizen: 7 positief geteste inwoners, 4 meer dan zaterdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames

Tot aan de dag van vandaag zijn er nu 3.182.836 vaccins geplaatst waarvan 2.154.470 door de GGD’s in Nederland, 108.601 door de ziekenhuizen, 587.991 door de langdurige zorg en 331.774 door de huisartsenpraktijken in Nederland.

Reageer op dit onderwerp