Ferm Foods Midwoud krijgt flinke boost dankzij crowdfunding van 150.000 euro

MIDWOUD – Het bedrijf dat via haar merknaam Bikl gefermenteerde groenten op de markt brengt heeft via crowdfunding 150.000 euro weten op te halen, het dubbele van waar zij in eerste instantie vanuit gingen. De crowdfunding liep via Crowdaboutnow een fundingsplatform.

Onder haar merknaam Bikl produceert Ferm Foods o.a. cornichons en augurkschijfjes die kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld in soepen, dressings en voor in sauzen. Volgens de oprichters van Ferm Foods, Arend van den Berg en Bert Wiggers, zijn gefermenteerde groenten een ‘zero waste product’ en daarom willen beiden ook in de toekomst naast de augurken en cornichons ook andere groenten gaan fermenteren om zo het overschot aan groenten een nieuw leven te kunnen geven.

Ferm Foods levert al aan de online supermarkt van Crisp en Marqt, maar de producten van Ferm Foods zijn ook bij tientallen delicatessenzaken te krijgen of via de eigen website van Ferm Foods. Ook de groothandel is niet onbekend met de producten van Ferm Foods, via de groothandel levert Ferm Foods haar producten dan weer aan voornamelijk de horeca.

Foto aangeleverd

Reageer op dit onderwerp