Wat eten wij vandaag: Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes

Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes

Wat eten wij vandaag: Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes Wat eten wij vandaag: Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 minuten met de helft van de kerrie, zout en peper. Verdeel de prei over de ovenschaal.
  2. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei.
  3. Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin. Serveer de vis met de krieltjes.

Instructies

  • 6 el olijfolie
  • 600 g preien, panklaar, in ringen
  • 1 el kerriepoeder
  • 600 g diepvrieskabeljauwfilets, ontdooid
  • 2 el citroensap
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 600 g krieltjes, koelvers
  • 1 el Provençaalse kruiden

Opmerkingen

Tips: Vervang de kabeljauw in dit recept door tilapia of pangasius. Voeg 1 eetlepel grove mosterd toe aan de crème fraîche.

Reageer op dit onderwerp