Veel weggebruikers rijden te snel over de Kerkstraat in Wognum

WOGNUM – Natuurlijk kan het, maar het botst met de andere weggebruikers, deze week nog letterlijk. Veilig boodschappen doen in het winkelcentrum, veilig en zonder stress oversteken, parkeren, fietsen (met je kinderen) en vanuit de zijstraten de Kerkstraat oprijden. Dat moet toch kunnen ?!

Kerkstraat bewoner Jan Swagerman sprak de Dorpsraad en de gemeente hierop aan. Deze week plaatste hij samen met de burgemeester en voorzitter Peter Koopman van de Dorpsraad een herhalingsbord 30-km zone in de straat. Koopman: ‘Veel weggebruikers maken zich schuldig aan te hard rijden.

Wat zij zich onvoldoende realiseren is dat de Kerkstraat, met z’n brede wegprofiel, gewoon een woonstraat is. Bij de inrichting van de weg is rekening gehouden met de jaarlijkse harddraverij. Wij willen niet wachten op schade aan woningen en zeker niet op ongevallen’.

Foto aangeleverd

Reageer op dit onderwerp