Toneelvereniging Schakels; Uitstel vrijheidstour ”Morgen praten we verder.. “

HOOGWOUD – Afgelopen week heeft het bestuur van Toneelvereniging Schakels besloten dat zij de Vrijheidstour uit moeten stellen tot oktober. Ondanks dat het bestuur het gelukt is om een coronaproof theaterproject op te zetten, mogen er op dit moment geen evenementen georganiseerd worden, hoe veilig de opzet ook is. De gemeente kan ons geen toestemming verlenen door de besluiten van het rijk.

Cor Groenland van Toneelvereniging Schakels zegt hierover; ,,Daarom hebben wij ervoor gekozen om de Vrijheidstour te verplaatsen naar het tweede en derde weekend van oktober. We hopen dat de maatregelen dan flink versoepeld zijn, immers iedereen zou tegen die tijd gevaccineerd kunnen zijn. We kunnen de tour dan heel mooi neerzetten en gebruik maken van de donkere avonden. Ook hopen we dat het publiek wellicht uit de auto kan stappen, waardoor we nog meer theatrale mogelijkheden hebben.

Cor Groenland hoopt van harte dat iedereen het project willen blijven steunen, ondanks de enorme uitstel die zij op ons pad krijgen. ,,Flexibel meebewegen is voor ons geen probleem, met de creativiteit van het team lukt dat heel mooi. De maatregelen bieden helaas minder flexibiliteit, ondanks de veilige opzet die gekozen is, dus daar moeten we ons actief bij neerleggen. Stil zitten doen we zeker niet. De komende maanden blijven we online repeteren en gaan we offline buiten repeteren zodra het kan,” besluit Cor Groenland.

Het bestuur van Toneelvereniging Schakels zal iedereen op de hoogte blijven houden van de ontwikkelen en kijkt enorm uit naar de Vrijheidstour in oktober.

Reageer op dit onderwerp